Iznākusi Opera 10 Alpha versija

Vairāk vai mazāk šodien Opera Software izlaidusi Opera 10 jauno versiju. Tā, protams, ir dziļa alpha versija, bet tāpēc jau tas nenozīmē, ka mēs nevaram veikt nelielu un neprofesionālu ieskatu piedvātajās iespējās.

Jaunajā Operā tiks izmantots jaunas Opera Presto 2.2 dzinējs, kas sola pat par aptuveni 30 procentu ātrāku sērfošanu internetā salīdzinot ar Opera 2.1 dzinēju, kas tika izmantots kopš 9.5 versijas.

Uzlaboti ir arī izmantotie standarti, kas sola (un šoreiz laikam solītais ir iekritis makā), ka Acid3 testā tiks savākti 100 punkti no iespējamiem 100 punktiem. Ar Firefox 3.0.4 man izdevās savākt tikai 85 no 100.

Man kā parastam lietotājam visvairāk iepriecina ziņa, ka arī Operai būs rakstības pārbaude, kuru arī centos nedaudz notestēt gmail’ā. Darbojas bez acīmredzamām problēmām. Lai izmantotu latviešu valodas pārbaudi, pameklē savā datorā vai internetā pieejamās vārdnīcas. To pašu Hunspell vārdnīcu jau vien izmanto.

spell checker darbībā
pareizās rakstības pārbaude

Protams, ka tas vēl nav viss. Vēl jaunajā versijā tiks piedāvāti automātiskie atjauninājumi un uzlabota Operā iebūvētā e-pasta klienta piedāvātās teksta formatēšanas iespējas. Nu, kaut kā tā.

No tūninga nav paglābies arī Opera Dragonfly.

dragonfly
dragonfly tūlis iekš Operas

Šis viss, šķiet, vēl vairāk samazinās manu necilo vēlmi lietot tādus interneta pārlūkus kā Firefox un, nedod Dievs, IE8. Un kā būs ar Tevi?

Lejupielādēt Opera 10 Alpha

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.