32 bitu Linux kernelis un 4 GB RAM manā klēpjdatorā

Šodien draudzīgi tiku pie 2 GB DDR3 operatīvās atmiņas moduļa, kuru steidzīgi nomainīju ar datorā esošo 1 GB RAM moduli. Tā kā datorā esošā 32 bitu Ubuntu versija nelikās par to ne zinis, tad pēc nelielas interneta pāršķirstīšanas nonācu pie diviem risinājumiem:

1. Likt uz datora 64 bitu linux kerneļa versiju;
2. Likt uz datora linux kerneļa versiju ar iespējotu PAE instrukcijas izmantošanu;

Izvēlējos otro variantu, jo, kaut arī ar PAE iespējoto kerneļa versiju programmas pašas atsevišķi nespēs izmantot vairāk operatīvo atmiņu un tādā ziņā ātrdarbība neuzlabosies, pastāv kaut kāda maza iespēja manā iztēlē (īsti neesmu praktiski vēl pārbaudījis), ka vismaz varēs morāli startēt fonā nedaudz vairāk aplikāciju nekā tas tika darīts iepriekš. Mani kā vienmēr kaut kas attur no tās sasodītās ’64 bit’ simbolu virknes. Iespējams, tās ir manas sagrautās pašapziņas paliekas no Windows laikmeta un lasītais, ka ar dažām aplikācijām 64 bitu vidē varētu būt problēmas. Piemēram, Virtualbox un mēdiju kodekiem.

Tad nu pacentos ar iemīļoto Ctrl+C un konsolē ar Shift+Ctrl+V iekopēt:

sudo apt-get install linux-image-generic-pae linux-generic-pae linux-headers-generic-pae

Pēc konsoles datu apstrādes apstiprināju savus nodomus ar “y” un “Enter” nospiešanu un pēc neilga brīža gaidīšanas varēju pārstartēt datoru.

Ja godīgi, tad tīkla aplikācija ņēma un pārstāja darboties jaunajā kerneļa versijā, bet domāju, ka tas būs tikai pagaidām līdz atradīšu kādu risinājumu.

Iespējams. Katrā ziņā GRUB jau kā vienmēr piedāvā startēt sistēmu arī vecā kerneļa ietvaros.

P.S.

Tas, ka nevienam neiesaku izmantot šādu programmatūras upgreida veidu un stāstu tikai par savu pieredzi, laikam nozīmē to, ka nenesu atbildību par Tava datora sistēmas stabilitāti pēc šādām darbībām :)

2 atbildes uz “32 bitu Linux kernelis un 4 GB RAM manā klēpjdatorā”

  1. Ar Linux man lielas pieredzes nav, bet mans Win7 x64 strādā bez problēmām gan ar 64 bitu aplikācijām, gan 32 bitu (tai skaitā VirtualBox).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.