Versija par informācijas izvietošanu uz afišas stabiem

Šodien vējā pamanīju, ka uz dažiem afišas stabiem Liepājā kāds censonis izvietojis reklāmas, kas vairāk vai mazāk glītā veidā sveicina ar jaunā gada iestāšanos. Pievērsu uzmanību afišai arī tāpēc, ka zem informācijas bija publicēta saite uz reklāmas veidotāja vietni blogspot pasaulē. Zinu, ka tur bija vārds janis un viņa, acīmredzot, uzvārds, bet žēl, ka vairs to neatceros (paldies, alutiņam un citām krietnām domām!). Tiesa, varbūt viņam vajadzētu padomāt par kāda viegla iegaumējama interneta domēna iegādi, lai tādi cilvēki kā es varētu vieglāk dzīvot un nemocīt sevi. Nav jau tie domēni tik dārgi.

Bet, nu, ne jau īsti par to būtu stāsts.

Aizdomājos par aplikāciju, kur jebkurš interesents varētu kartē izvēlēties afišu stabu atrašanās vietu, augšupielādēt savu vairāk vai mazāk veiksmīgi izveidoto afišu, noteikt termiņus afišu uzstādīšanai un pietiekami ērti par to samaksāt. Nekontaktējoties tieši ar izpildītājiem.

Mana simulācija par tēmu:
Simulācija

Protams, no manis dizaineris nekad neizaugs, bet nu aptuvenā doma būtu:

  • Kartē ir redzamas pieejamo afišu stabu atrašanās vietas un cilvēku plūsma tuvumā (realizēts ar dažādu krāsu toņu izmantošanu, ikonu lielumu), kas atsauktos attiecīgi uz dienas izcenojumu
  • Izvēloties konkrētu afišu, ir iespējams attēlā redzēt afišas stabu izskatu.
  • Augšupielādējot savu afišu, iespējams izvēlēties tās dimensiju, krāsu shēmu vai pat papīra formātu, kas, protams, atkal atsauktos uz kopējo summu. Te gan varētu būt pēc tam papildus solis ar uzņēmuma mēģinājumu atsūtīt izdrukātās afišas paraugu pasūtītājam pa pastu vai izmantojot kurjeru pakalpojumu. Klientam tad būtu iespēja neapmierināta rezultāta gadījumā atcelt pasūtījumu.
  • Izvēloties konkrētu afišu izvietošanas termiņus, varētu automātiski piemērot kādas atlaides
  • Un tā tālāk pēc saprašanas un vēlmēm…

Katrā ziņā daudz cilvēkus nevajadzētu, lai apkalpotu šādu sistēmu. Manuprāt, pietiktu ar vienu cilvēku un automašīnu, rīcībā pieejamiem afišas stabiem, labu printeri un apmierinošu internetu. Katrā ziņā konkrētu afišu stabu noslodzi un pieejamību tā kā varētu iestrādāt automātiski.

Pilsētām gan ir dažādi normatīvie akti par reklāmu izvietošanu, tāpēc sistēmu katrai pilsētai vajadzētu pielāgot atsevišķi, kas, protams, būtu pašsaprotami, jo arī afišu izvietojumu būtu jāpievieno manuāli. Un maz ticams, ka sistēma būtu pielāgojama dažādiem afišu formātiem, tāpēc būtu jāpaliek pie salīdzinoši vienkāršu afišu izvietošanas.

Atliek tikai izfantazēt vai šādas sistēmas izveide, uzturēšanas izmaksas nosegtu pieprasījums pēc šāda pakalpojuma. Kā, Tu, domā? Jēga? Motivācija? Pieprasījums?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.