Šodien iznākusi Opera 10.50 Alpha versija

opera_105
Ar šausminošiem ātruma uzlabojumiem un šausminošiem izskata eksperimentiem. Kas gan droši vien mainīsies, jo Alpha versija taču ļauj vaļu eksperimentiem ar izskatu un nedaudz arī ar ātrumu.

Svarīgākie jaunumi šajā versijā:

Caracan

Beidzot aktivizēts jaunais javascript dzinējs Caracan, kas sola pat 7 reizes ātrāku renderēšanu nekā Opera 10.10 versijā pieejamais Futhark. Jānem tik vērā, ka ātruma pieaugums vairāk attiecas uz Windows vidē esošajiem pārlūkiem.

Presto 2.5

Pievienotas dažās vairāk vai mazāk noderīgas lietas, bet man galvenokārt ir prieks par pievienoto CSS3 pārveidojumu atbalstu. Vismaz es varēšu div elementus veidot, piemēram, ar nedaudz apaļākiem stūriem, neuztraucoties par Operu.

Vega

Ar vārdu Vega interneta pārlūka Opera pasaulē ir jāsaprot programmu, kas attēlo visu ko tu redzi uz ekrānu. Opera izstrādātāji apgalvo, ka Vega atbalsta arī dzelžu līmeņa paātrināšanu, bet viņi, redz, īsti neredzot jēgu tam, jo 10.50 versija ar Vega attēlu attēlo pat 3 reizes ātrak nekā Opera 10.10 versija.

Mazāk svarīgie jaunumi šajā versijā:

Platformu integrācija.

Pārlūks centīsies vairāk atbalstīt Windows 7 vai Mac vizuālos efektus. Piemēram, Windows vidē atbalstīs Aero efektus un rīku joslas funkcionalitāti.

Privātā pārlūkošana

Lieta, kam vajadzēja būt iekļautai jau sen atpakaļ. Privāto pārlūkošanu varēsim veikt gan atsevišķā cilnī, gan atsevišķā logā.

Nemodālie dialoga logi

Virsraksts jau ļoti draņķīgs sanāca, bet doma ir tāda, ka nebūs vairs virsū lecošie logi, kas bieži vien man traucēja apskatīt pašu logu. Firefox tipa dialoga logi, šķiet, nemaz nav tik slikta izvēle
Opera dialog

Adrešu lauka un meklēšanas loga uzlabojumi

Domāju, ka meklēšana patiešām būs atvieglotāka, jo ērti var izvēlēties meklēšanas resursu vai arī pat pievienot savu.
2

Oriģinālie resursi internetā:

Opera 10.5 pre-alpha for Labs
Carakan
From all of us, to all of you!

Viena atbilde uz “Šodien iznākusi Opera 10.50 Alpha versija”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.