Studenta murgs – demo

Skatos melnrakstus un te viens raksts nepublicēts par to kā gāja ar darbiņu datorgrafikā/animācijā pirmajā kursā. Veicās salīdzinoši slikti (kursā labi, ja kādam bija vājāks vērtējums par manu (protams, neņemot vērā tos, kas saprata, ka IT nozare nav vēl gatava priekš viņiem un pārtrauca studijas)).

Visu biju atlicis uz pēdējo brīdi. Pētīju JavaScript ietvarus spēļu veidošanai. Izvēle krita uz Phaser ietvaru. Tieši tajā laikā HumbleBundle piedāvāja iegādāties paku “animation sprite” priekš spēļu izveides. Ziedoju aliņa naudu un iegādājos.

Centos izveidot spēli, kas atbilda mana iepriekš izveidotas spēles scenārija motīviem, bet laika trūkuma dēļ iznāca vājš prototips. Pat tekstu neiecentrēju un neizveidoju sakarīgu domu burbuli cilvēciņam, lai lēti radītu noskaņu kaut kādu apokaliptisku noskaņu.

Rezultāts:

https://www.ivars.lv/studenta-murgs/


Šitas bija melnrakstā bija ieraksts par scenārija veidošanu:

Dažas dienas līdz kursa `Datorgrafika un animācija` noslēgumam. Nē, nu nav jau tā, ka neko nebūtu par to domājis, bet noslēguma darbs ir tik pat tālu cik pirms dažiem mēnešiem.

Te nu es sāku domāt, ka jāmaina taktika. Jāizveido kaut kas vienkāršs, bet gana labs, lai kursam varētu iegūt sekmīgu atzīmi.

Tikai ko?

Varbūt spēli, kur galvenā varone (sievietes ir drosmīgākas) staigā pa pamestām telpām, kas kaut kā atgādina universitātes telpu plānu un kaut ko meklē.. droši vien sesijas noslēgumu.

Tā kā animācija un daudzas citas lietas jau nav mana stiprā puse, tad varbūt kauties ar mošķiem nevajadzēs, bet vākt kopā “puzles” gabaliņus un atrisināt kaut kādus tekstuālus  uzdevumus gan varētu varbūt.

Ok, spēles skats sākas ar guļošu mani un sapņa burbuli, kurā ir poga “Sākt sapni”. Sākot spēli, sīks sapņa apraksts. Nu, par to, ka sesija ir murgs, un lai to pārdzīvotu, nepieciešams nokārtot eksāmenus.  Kā to izdarīt? Droši vien doties uz kabinetiem un izpildīt testus.  Protams, testi būs vienkārši, bet ne par to stāsts.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.