crunchbangplusplus < BunsenLabs Linux

Kad mana iemīļotā Linux distributīva autors neilgi pirms Debian 8 versijas iznākšanas paziņoja, ka neturpinās šī distributīva attīstību, nedaudz vīlos un sāku domāt par alternatīvu distributīvu, kas varētu apmierināt manas vēlmes.
Jā, protams, varētu izmantot teju vai jebkuru distributīvu un konfigurēt to pašam līdz tādam līmenim, lai tiktu apmierinātas manas vēlmes, bet man, acīmredzot, pietrūkst gan prāta, gan iedvesmas, lai ko tādu darītu. Un, ja ņem vērā, ka strādāju ar divām dažādām darba stacijām, tad neesmu drošs vai spētu veltīt šim pasākumam pietiekami lielu uzmanību.

cbppanother
Attēls no https://crunchbangplusplus.org/ vietnes

Lai vai kā, CrunchBang komūna ir gana aktīva un izsalkusi, un kāds CrunchBang aktīvists apņēmās reģistrēt domēnu crunchbangplusplus.org un uzbrūvēt CrunchBang brālēnu balstītu uz atjauninātajām Debian 8 pakotnēm. Izmēģināju šo versiju, bet jāsaka, ka konfigurācijas kvalitāte nebija augstākā. Un atkal – pārāk maz resursu, lai slīpētu līdz pilnībai…

Pēc neilga laika sekoja jauns paziņojums no CrunchBang domubiedru aktīvistiem – izveidots atvasinājums BunsenLabs (vai Bunsen). Šobrīd gan iso nav izveidots, bet izmēgināju klasisko Debian 8 netinstall kopā ar:
wget https://github.com/bunsenlabs/bunsen-netinstall/archive/master.tar.gz
tar -xpf master.tar.gz
cd bunsen-netinstall-master
./install

Šis skripts automātiski centīsies nokonfigurēt debian 8 ar nepieciešamajām pakotnēm un konfigurāciju, lai tā atbilstu esošajiem CrunchBang kanoniem. Ja neskaita ilgāko uzstādīšanu, samērā daudz Enter spiešanu, gala rezultāts ir visnotaļ ciešams.

Ielūkojos savā arhīvā un acīmredzot esmu aktīvs CrunchBang lietotājs jau vairāk nekā trīs gadus. Protams, esmu uz dažādiem datoriem licis dažādas Ubuntu, Mint, Debian, Arch versijas ar dažādām darba virsmām, bet vienmēr sev par pārsteigumu esmu secinājis, ka neko labāku par CrunchBang neesmu atradis.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.