Pārlūks Opera un WebKit dzinējs

Interneta pārlūkam Opera būs WebKit renderēšanas un V8 javascript dzinējs!

Ja ņem vērā, ka Opera kādu labu un skaistu laiku bija mans mīļākais pārlūks, līdz to nomainīja Chrome, jo vismaz tā mācēja sinhronizēt ne tikai paroles vai grāmatzīmes, bet spēja sinhronizēt arī pārlūku papildinājumus, šis varētu būt lielisks jaunums.  Savā ziņā tieši Presto dzinējs bija tā nelielā problēma, kas traucēja visnotaļ lieliskam pārlūkam attīstīties un iegūt jaunus lietotājus, jo vienmēr bija kāda lapa vai serviss, kas īsti nevēlējās strādāt ar šo pārlūku. Tas pat bija nedaudz nomācoši.  Nu, vismaz tagad šķiet, ka šādas problēmas atkritīs un pārlūka izstrādātāji varēs vairāk koncentrēties un dažādus resursus vairāk ieguldīt pašā pārlūkā, nevis tā dzinējā.

Ja godīgi, tad man vēl joprojām patīk Opera iebūvētais e-pasta klients. Dabiskais SpeedDial, ko šobrīd neviens pārlūks ar saviem papildinājumiem, manuprāt, nespēj tā īsti nokopēt. Iespēja modificēt pārlūka izskatu vienmēr ir bijusi liela priekšrocība. Opera Turbo funkcija ir daudz reizes glābusi brīžos, kad nekas vairāk par Pilzenes alu un EDGE tīklu nav bijis pieejams.

Tagad visām priekšrocībām nāks klāt vēl labāks dzinējs. Dzinējs, kas atrāda tādas pašas lapas kā Chrome vai Firefox. Dzinējs, kas ir viens no līderiem WEB standartu ieviesšanā. Dzinējs, kas ir ātrs. Un tas ir daudz.

Lieku lielas cerības uz to, ka pārlūka izstrādātāji varēs vairāk koncentrēties uz paša pārlūka funkcijām un tas jau vairāk nozīmē to, ka būs brīdis, kad mans iecienītākais pārlūks būs Opera.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.