Mans niecīgais alus patēriņš

Nebūtu pēc dažām dienām Jaunais gads, varētu pat apdomāties par kārtējo apņemšanos nedzert alu. Do’h! Ja skopi parēķina, tad sanāk, ka šogad esmu dzēris alu vairāk kā 120 dienās no visa gada dienām.

Teju četri patīkami, satraucoši, garšīgi un atspirdzinoši mēneši ar alus pudeli rokā.

Parasti gan es dzeru tikai kādus divus aliņus vienā vakarā (protams, reizēm sanāk arī pieci aliņi un reizēm arī tikai viens), kas, vēl skopāk rēķinot, sastāda kopā vairāk kā 240 aliņus.

Sevi nemaz tik bieži nelutinu un tāpēc alu parasti pērku robežās ap 0.40 – 0.45 Ls (nolādētās veikalu akcijas), kurus pareizinot ar 240 aliņu vienībām, kopā sanāk aptuveni 100 Ls.

100 lati visam gadam nav nemaz tik daudz, ja, protams, ņem vērā alus sniegto atdevi. Tā taču ir? Kāpēc es jūtos kā nolādēts alkoholiķis? Sirdsapziņa?

4 atbildes uz “Mans niecīgais alus patēriņš”

  1. es dzeru 3-6 dienā.
    un jā, mēs esam alkoholiķi.
    visi, kas daudzmaz regulāri dzer, ir tādi. atšķiras tikai pakāpes un organisma īpatnības.

  2. Man gan vēl ir stadija, ka noliedzu sevi kā alkoholiķi. Kaut arī nevar nepamanīt nelielo nervozitāti brīžos, kad nav dzerts alus. Hmm. Tiešām jāsagaida Jauno gadu un jācenšās samazināt alus patēriņu.

  3. tas ir vēl plašāk – faktiski alkoholiķi ir arī tie, kas piemaujas reizi nedēļā/mēnesī. vienam ir 3 ali ik dienas, citam ir bezfilma reizi nedēļā/mēnesī, citam mēnesi ilgs plosts reizi gadā. teorētiski – ja kaut reizi dzīvē esi iedzēris un pa reizei atkārto (tā, lai mainās tava uzvedība) – tad jau esi alkoholiķis.tas jau tikai apzīmējums. tad tālāk jau lieta ir par organisma īpatnībām, sekām, blakusparādībām… tas katram savs un nav vienādu gadījumu.
    tādā pašā “rāmī” var apspriest atkarīgus karbonāžēdājus vai kolas dzērājus.
    Lai veicas.

  4. man tas ir miegam. ja man agri jāceļas un kas jādara, es nedzeru un gulēt nemaz neeju.
    un tikai alus viņu zina (:D), vai man kādā brīdī apniks, tā turpināsies visu dzīvi, atteiksies aknas (vai kas cits), vai beigsies ar spirta pudeli žogmalē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.