Chrome un Opera vārda dienu paplašinājums

Vienmēr esmu uzskatījis, ka vislabāk lietas var apgūt tās lietojot praktiski nevis lasot teoriju. Šajā gadījumā vēlējos izveidot kādu interneta pārlūka Opera (11 beta vai augstāk) paplašinājumu un izvēle krita uz tik vienkāršu lietu kā vārda dienas gaviļnieku attēlošanu izlecošajā logā. Galu galā izveidotais paplašinājums bija tik sasodīti vienkāršs (un nesmuks), ka bez sevišķi lielām izmaiņām to varēja piemērot arī Google Chrome interneta pārlūkam.

Starp citu, lai nebūtu jāmuļļājas ar kaut kādas vārda dienu datubāzes izveidošanu, internetā atradu jau sagatavotu sarakstu ar visām vārda dienām, kura saturu nedaudz nomainīju:

<vardadienas>
<diena id="1" date="01.01">Solvita, Laimnesis, Solvija</diena>
<diena id="2" date="02.01">Indulis, Ivo, Iva, Ivis</diena>
<diena id="3" date="03.01">Ringolds, Miervaldis, Miervalda</diena>
[………]
</vardadienas>

Tad šādus datus arī vienkārši centos apstrādāt. Cik veiksmīgi vai neveiksmīgi man tas izdevās, ir grūti teikt. Ikona tika nedaudz aizņemta no kāda sociālā tīkla.

Abi paplašinājumi ir aptuveni identiski, tikai Chrome paplašinājums ir uzbūvēts ar pārlūkā iebūvēto rīku, bet Opera paplašinājums ir būvēts pašrocīgi – saarhivējot direktoriju zip formātā un pārsaucot paša faila paplašinājumu uz oex.

Gala rezultāti:

Vārda dienu attēlotājs Opera vidē.
Vārda dienu attēlotājs Opera vidē.
Vārda dienu attēlotājs Chrome vidē.
Vārda dienu attēlotājs Chrome vidē.

Ko es no tā iemācījos? Google Chrome paplašinājumus ir iespēja izveidot kā spēcīgus palīgus ikdienišķai interneta lapu pārlūkošanai, bet interneta pārlūkam Opera vēl tā kā jāaug līdz pārējo pārlūku līmenim.

Gaidīšu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.