Google Android aplikāciju konstruktors

Tā vien šķiet, ka šis aplikāciju “izgudrotājs” ļaus veidot savas Android telefon-aplikācijas katrai mājsaimniecei un tās kaķim, jo neprasa būtībā nekādas programmēšanas iemaņas. Protams, ja par programmēšanu neuzskata arī veļasmašīnas kontroles pogas paspaidīšanu, bet tas jau laikam ir cits stāsts.

Konstruktora pamatā būs Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā izstrādāta platforma, kas diezgan veiksmīgi ir integrējusies programmā Scratch un kura ļauj izveidot aplikācijas bez programmēšanas iemaņām, jo visa darbība notiek ar dažādiem vizuālajiem blokiem, kuros tiek interpretētas dažādas darbības, sākot no cikliskajām darbībām un beidzot ar dažādiem darbību notikumiem.

Kaut arī sākumā šķiet, ka šī būs aplikācija, ko daudzi lietotāji un aplikāciju izstrādātāji ienīdīs, jo, redz, tā piemēslos internetu ar nekam nederīgām un nelietojamām aplikācijām, tik traki jau nemaz nav, jo ar šo konstruktoru varēs izveidot aplikācijas, kuras varēs papildināt gan dažādi mobilā telefona sensori, kameras un interneta savienojumi. Ar konstruktoru varēšot izveidot pat ciešamu Twitter klientu.

Piemēram, lejupielādējot šo eksperimentālo aplikāciju konstruktoru, vienā no mācību aplikācijām pieejama programma “Where’s Speedo“, kura “allows a user and a users friends or family find each other. The app detects the user’s location and sends it to the users friends or family using the app. The app allows the user to view the location of another user on a map. It also allows the user to set how often the app sends his/her location.”

Starp citu ir cilvēki, kuri domā, ka nevarot būt tā, ka Apple neveido ko līdzīgu savai iPhone platformai…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.