interneta meklējumos – part I

Varētu jau apgalvot, ka šis stāsts būs ar nelaimīgām beigām, bet alus dara savu un cenšos būt lielāks optimists nekā dažreiz tas izdodas. Lieta tāda, ka vietā kur mitinos vienkārši nav pieejams kabeļu internets un līdz ar to vienīgā iespēja ir skatīties, ko piedāvā tā saucamie mobilie interneti.
To, lūk, es arī nedaudz centīgi darīju. Sāku ar mājaslapu izskatīšanu. Gan Bite, gan Tele2 piedāvāja salīdzinoši normālus tarifus. Savukārt Triatel un LMT atmetu automātiski.
Optimisma pilns devos uz tuvāko Tele2 kantori, kas piedāvā pieslēgt “Mobilo internetu”. Liepājā tādi ir divi un abi divi salīdzinoši tuvu viens otram, tāpēc monētas reverss skaidri pateica, ka jāiet uz t/c Kurzeme.
Aizvilkos nedaudz salijis un nosalis. Tante bija salīdzinoši laipna, bet ne uz ko vairāk es nevarēju cerēt. Nesmaidīja un bija iegrimusi savā lietišķās sievietes tēlā. Savu uzrunu špikerīti atstāju mājās tamdēļ apsēdos un ķēros pie sava sakāmā. Nedaudz nesaprotamā valodā teicu, ka vēlos mobilo internetu. Teicos, ka zinu par tarifiem un citām lietām un varu ķeties pie papīriem.
Un tad viss manis pirms iedomātais sižets par mūsu sarunu sabruka kā daudzstāvīgs kāršu namiņš. Viņa nedaudz iejūtīgi, bet tajā pašā laikā lepni jautāja man: “Jūs esat pārliecināts, ka jums tas internets darbosies?”
Nu, līdz tai frāzes izteikšanai biju diezgan pārliecināts. Prātā nāca domas par iespējamām datora, programmatūras nesaderībām. To gan atmetu, jo ticu, ka dāmām nav ne jausmas, kas ir Linux un tā kleitas. Īstenībā problēma bija tur, ka Liepājā 3G internets visur nemaz nav pieejams un ir liela iespēja, ka, noslēdzot līgumu un baudot pakalpojumu, nebūs pieejamas visas tās priekšrocības, ko sniedz 3G. Pakalpojuma pārklājuma karte arī neko labu nesolīja. Varēja būt un varēja arī nebūt 3G vietā, kur uzturos parasti. Es gan domāju, ka nebūtu bijis. Nezinu. Mans optimisms pazuda. Khe.
Rīt plānoju aizvilkties uz kādu Bites iedzertuvi un aizlienēt testa modēmu, lai pārliecinātos vai internets būs. Ātru un bez žēlastības man nevajag. Pietiks ar normālu. Tad jau rīt došu ziņu.

3 atbildes uz “interneta meklējumos – part I”

  1. vispaar jau lmt piedaavaa ibirojs open kur ir fixeeta meeneshmaksa – attieciigi konkureetspeejiigs piedaavaajums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.