Mani WordPress spraudņi jeb plug-ins

[flickr float=”left”]http://www.flickr.com/photos/ivarssh/3992980736/[/flickr]

Diemžēl WordPress blogu platforma (līdzīgi kā Firefox interneta pārlūks) nav pilnībā funkcionāla,  ja tam nepievieno dažus vairāk vai mazāk noderīgus spraudņus, kuru skaits mērojams vairākos simtos. Pats gan centos neizcelties un uzinstalēju tikai tos spraudņus, kas man likās noderīgi šim konkrētajam blogam.

Askimet.

Šis ir tas spraudnis, kas pēc noklusējuma ir pievienota WordPress platformai, un nodrošina, manuprāt, diezgan labu aizsardzību pret spamu komentāros (un ne tikai).

Google Analyticator

Spraudnis nodrošina sasaisti ar Google Analytics konfigurācijas paneli un spēj attēlot lapas pamata apmeklējuma statistiku WordPress profila darbagalda sadaļā.

Google XML Sitemaps

Spraudnis automātiski ģenerē sitemap, lai interneta meklētāju tīkliem būtu vieglāk izanalizēt lapas saturu.

Flickr Gallery

Nosaukums jau pasaka priekšā, ka ar spraudņa palīdzību var ērtāk importēt attēlus no Flickr galerijas. Uzliku šo spraudni ar cerību, ka uz paša servera būs jāsaglabā mazāk attēlus.

WPhone

Spraudnis, kas nodrošina administrācijas paneļa pieejamību, izmantojot mobilā telefona interneta pārlūku. Spraudnis ir optimizēts gan parastajiem mobilajiem telefoniem, gan arī iPhone. Kad pie rokas nav dators un internets, šis spraudnis varētu glābt mani no nepatīkamām situācijām.

Stray Random Quotes

Ar šā spraudņa palīdzību varu izveidot īsus citātus, kurus ērti importēt bloga ierakstos vai sānu slejā. Ir spēcīgs administrācijas rīks ar daudz iespējām.

140follow

Spraudnis, kura mērķis ir mudināt lasītājus rakstīt komentārus, kas satur vairāk par 140 simboliem. Pozitīva rezultāta gadījumā mājaslapas saitei tiek noņemts “nofollow” atribūts.

Tas, šķiet, sākumā arī ir viss šim blogam, bet, zinot wordpress spraudņu pārbagātību, ticu, ka vēlāk šim blogam tiks pievienoti jauni spraudņi un jaunas funkcionalitātes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.