Opera Turbo

Esi kādreiz dziļos laukos centies pieslēgt datoram internetu, izmantojot GPRS mobilo tehnoloģiju? Vai arī esi atradis kādu mazjaudīgu bezmaksas wi-fi tīklu? Es esmu un uzreiz varu, ka, pie ātra interneta pieradušos cilvēkus, tādas lietas kā (ļoti) lēns internets var diezgan specīgi nokaitināt.

Opera Labs piedāvā katram no mums notestēt (vismaz uz kādu laiciņu) viņu jauno tehnoloģiju ar nosaukumu Opera Turbo. Tas ir kaut kas līdzīgs, kas Opera Mini priekš mobilā interneta, tikai šajā gadījumā tehnoloģija ir priekš datora lietotājiem. Aizejam uz Opera Labs lejupielādes sadaļu un lejupielādējam Opera 10 ar iebūvēto Opera Turbo.

Uzinstalējot to, mēs iegūstam šķietami parastu Opera pārlūku ar visām tā iespējām, kas ir standarta versijā. Klāt nākusi tikai neliela podziņa ekrāna apakšējā kreisajā stūrī ar kuru varam aktivizēt vai deaktivizēt Opera Turbo režīmu. Protams, kā jau tas ir pierasts, personalizēšanas ietvaros varam to podziņu pārvietot uz sev vēlamu citu vietu.

Opera Turbo
Opera Turbo

Kā jau manā ne sevišķi veiksmīgajā attēlā var redzēt, vislielākais ieguvums interneta plūsmas ieekonomēšanā ir attēlu apstrāde. Attēli uz serveriem tiek kompresēti, tāpēc jāsaka, ka tie paliek diezgan nebaudāmi aplūkošanā.
Ja attēlu aplūkošana nav svarīgākā ikdienas nodarbe un vēlaties internetu izmantot pat attālā lauku sētā, kur vienīgais interneta resurs ir GPRS, tad Opera Turbo varētu būt laba iespēja ieekonomēt megabaitus un līdz ar to arī latus, izmantojot tik ierasto interneta pārlūku.

2 atbildes uz “Opera Turbo”

  1. Opera pārstāvis Barcampā stāstījā, ka Afrikā un citur pasaulē ar švaku internetu pieslēgumiem, Opera Mini esot nohakota un to tagad varot darbināt arī uz PC. Ja pameklē netā, gan atradīsi kā to izdarīt. Tur jau pavisam mazi trafika apjomi iestājas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.