Neesi slinks. Mani sevi, nevis dabu.

Pasākums Blog Action Day jau paguva iedarboties uz manām zilganpelēkajām smadzeņu šūnām un vismaz kādas  13 minūtes aizdomājos par tēmu “Kā es ietekmēju klimatu un vidi ap sevi”.

Es patiešām neticu (nezinu?),  ka viens cilvēks ir spējīgs mainīt dabu.  Manuprāt, to var izdarīt tikai visa sabiedrība kopā. Un zinot sabiedrības ieradumus, tad, lai cik tas muļķīgi neliktos, tuvākajā laikā tā īsti nekas nemainīsies.

Bet varbūt varam pamēģināt?

Nedomāju, ka ir sevišķi grūti paņemt iepirkuma maisiņu pirms došanās uz veikalu. Es zinu, ka tev tādi ir daudz no citām iepirkuma reizēm. Saskaiti cik tev tie maisiņi ir un iedomājies, ka katrs maisiņš tev izmaksāja piecus santīmus. Vai patiešām tev tur nesanāktu aliņš? Vai ziedi mīļotajai sievietei? Varbūt kāds našķis sīcim?

Nedomāju, ka ir sevišķi grūti panest, piemērām, saldējuma iepakojumu pārdesmit metrus līdz tuvākajam atkrituma konteineram. Vai tiešām tie 20 grami no iepakojuma svara ir tik neciešami smagi, ka tu to nomet sev pie kājām?

Nedomāju, ka ir sevišķi grūti saplacināt plānāku plastmasas pudeli. Tad taču pudele samazina savus izmērus pat 5 reizes un tu radi mazāk atkritumus. Un tas tev izmaksā lētāk.

Šie trīs ieteikumi (nosodījumi) ir sīkums un neaizņem daudz laika, spēku un neprasa speciālas prasmes no tevis. Neesi slinks un centies to darīt katru ikdienu. Tā tu mainīsi ne tikai sevi, bet arī dabu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.