Android aplikācija

Īsti gan bez nosaukuma.

Pirms dažām dienām samērā ātri izveidoju (drīzāk jau iesāku veidot) Android aplikāciju, kas vairāk vai mazāk parāda lietotāja rēķina lielumu BITE mobilajā tīklā. Tā kā neesmu pietiekami veikls un pat īsti arī nezinu pareizo secību, lai nospiestu smuki divas pogas un iegūtu ekrānkopiju no sava telefona, viens ekrānkopiju no mobilā telefona un pārējie no emulātora:

Kā pamata darba vidi izmanotoju XUBUNTU 12.10 un Eclipse Java EE IDE Juno izlaidumu, piekabināju phonegap un lungo ietvaru. Pašas aplikācijas pamatdarbības principi ir ļoti, ļoti vienkārši:

1. Startējam aplikāciju un pārbaudām vai tiek izmantots mobilais datu tīkls;
2. Ja nospiežam MENU pogu, tad parādās izvēlne, kas piedāvā atjaunot datus;
3. Ja spiežam “Jā”, tad ar ajax tipa pieprasījumu ielādējam http://wap.biteplus.lv/p.php?c=nav.menu_2 adresi un izmakšķerējam vajadzīgos datus. Šeit ir svarīgi datus lādēt ar mobilo tīklu, jo tad operators spēj noteikt pieprasījuma īpašnieku un aktivizē papildus izvēlni, kurā ir iespējams apskatīt rēķina lielumu līdz noteiktam laikam. Šķiet gan, ka sevišķi bieži dati netiek atjaunoti;
4. Saglabājam esošos datus, lai nākošajā lietošanas reizē būtu iespējams tos aplūkot bez atkārtotas ielādes;

Nu, jā. Aplikācija pamatā tika veidota, izmantojot tikai html[5], css un javascript tehnoloģijas. Neviena rindiņa no javas programmēšanas valodas netika izmantota. Un visi rīki ir pieejami bez maksas.

 

Protams, pašai aplikācijai īsti vērtības jau nav, jo vienmēr jau var uz darba virsmas kaut kur izmest saitīti uz konkrēto lapu, bet, ja izveidotu kaut kādu rēķina grafiku vai analīzi, tad aplikācijas noderība varbūt augtu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.