Firefox OS

Kā mēs jau zinām, Mozilla jau kādu laiku izstrādā Firefox OS mobilajiem tālruņiem. Šķiet, ka pavisam nesen iznākusi šīs OS testa vide ar koda nosaukumu r2d2b2g, kuru jebkurš var uzstādīt uz sava vairāk vai mazāk bremzējošā Firefox interneta pārlūka. Dodies uz r2d2b2g vietni un lejupielādē Firefox spraudņa failu un uzstādi savā pārlūkā. Vēl daži klikšķi un varēsi doties uz izvēlni Rīki – Firefox OS Simulator, lai startētu šo eksperimentālo vidi.

Uz mana datora viss notika raustīti un ne sevišķi baudāmi (kas arī ir normāli priekš aplikācijas stadijas un Firefox kā tāda), bet internetā stāsta, ka var mēģināt instalēt aplikācijas, pārlūkot citas, bīdīt ekrānus un ko citu. Mani ātrie ekrānattēli:

Ir jau, protams, visai forši, ka tiek veidota operētājsistēma, kuru varēs jebkurš interesents ar pamata html, js un css programmēšanu zināšanām pārveidot pēc savas saprašanas un vēlmēm. Galvenais jau lai ar diviem vai kaut desmit klikšķiem, vai veikliem pirkstu vilcieniem OS varētu atgriezt sākotnējā līmenī un ātrumā.

Centīšos sekot līdzi šīs OS attīstībai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.