#! – CrunchBang Linux

CrunchBang is a Debian GNU/Linux based distribution offering a great blend of speed, style and substance. Using the nimble Openbox window manager, it is highly customisable and provides a modern, full-featured GNU/Linux system without sacrificing performance.


Tā tiešām ir un viņš ir mans jaunais draugs! Kaut arī manam datoram ir salīdzinoši apjomīgs operatīvā atmiņas daudzums ( 4 GB DDR3 it kā), nevaru nopriecāties, kad iestartēju sistēmu un sistēma izmanto mazāk par 70 MB no visas pieejamās atmiņas.

Tiesa, atveru Chrome, dažas citas programmas un cipars paliek mazāk interesants, kaut arī vienalga iekļaujos režīmā < 512 MB

Pamatā #! distributīvam ir Debian sistēma ar stabilo “Squeeze” laidienu, Openbox darbavirsma, tint2 uzdevumu joslas panelis, Thunar failu pārlūks un Linux kerneļa 2.6.32 versija. Strādā stabili, naski un bez manāmām problēmām. Pieejamo programmu klāsts ir priekš manis pietiekams plašs. Un jā – spēles sevišķi nespēlēju.

Viss būtu lieliski un ideāli, ja vien nebūtu problēmas ar mana datora wireless draiveriem. Tie ir un tie strādā, bet dara to slikti, ja tīklā pakāpeniski saslēgti divi vai vairāk rūteri. Darbā, universitātē viss ir lieliski, bet mājās internets kļūst kaitinoši lēns. Lasu forumus un esmu risinājumu meklējumos, jo šobrīd liekas, ka problēmas risinājums varētu tikt iešūts tikai kerneļa “3.2” laidienā.

Nu, un tas nozīmē, ka var mēģināt pats kaut ko kompilēt. Un tas nozīmē, ka palieku jau īgns un kašķīgs. Un alus prasošs. Un vīlies…


Brāļa bērniem uz veca laptopa (laikam bija ap 254 RAM un PENTIUM II klases procesors) uzliku #! 9 versiju un, šķiet, ka tā vēl iet. Paroli šie nezin un neko tādu šausmīgu ar sistēmu izdarīt. Šaubas par vīrusiem atkrīt. Internetā var ieiet, kādu dokumentu ar LibreOffice var uzdrukāt un mūzika laikam skan. Neko vairāk arī viņi nav pelnījuši.

Šodien pats brālis izteicās, ka ir nobriedis Linux videi. Man gan ir šaubas par viņa nopietnību, bet iespējams viņu ir nomocījusi mūžīgā cīņa ar vīrusiem un Windows XP sistēmas samērā biežo pārinstalēšanu.


Kādu Linux versiju izmanto Tu?

Viena atbilde uz “#! – CrunchBang Linux”

  1. Kaut kā reizi biju licis !#, bet neaizrāva. Pašlaik nekādu Linux neizmantoju, bet, ja liktu virsū, tad noteikti Ubuntu, jo tas ir mans iecienītākais distributīvs. Uzskatu, ka operētājsistēmai ir jābūt maksimāli ērtai (un smukai) jebkura tipa lietotājam (tas nozīmē, ka arī tirgus tantiņai ir jāsaprot, kā ar to strādāt), un Ubuntu devīze galu galā ir “Linux for human beings”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.