Windows beidzot atslēdz Autorun

Daudzi datoru vīrusi un citas drazas mēdz izmanto vienkāršu, bet efektīvu izplatīšanās mehānismu – rediģējot autorun.inf failu uz, piemēram, atmiņas kartes, ir iespējams panākt automātisku faila izpildi. Cik nu atliek pievienot vienu rindiņu šajā failā un uzkopēt izpildāmo failu uz atmiņas kartes un uzstādīt failam atribūtu “hidden” pilnai laimei.

Katrā datorā cenšos un citiem arī iesaku šādu automātisku programmas startēšanu atslēgt, jo potenciālā bīstamība ir daudz lielāka nekā efekts. Līdz tam beidzot ir arī aizdomājušies Windows izstrādātāji un izlaiduši atjauninājumu, kas sola šo iespēju atslēgt 2000, XP un Vista versijām. Acīmredzot Windows 7 ir bijis pietiekami laba “laboratorijas izmēģinājuma pele” un lietotāji nav sūdzējušies par Autorun neesamību uz noņemamiem datu nesējiem.

Es jau spēju iedomāties dažu labu cilvēku reakciju, kad viņi iespraudīs datorā zibatmiņu un būs neizpratnē par šāda fakta ignorēšanu no datora puses. Nu, pasaules gals jau tāpēc nebūs un būs jāizskaidro jauno fīču.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.