Tuklums v. 3

Lielisks citāts no sen aizmirstās mācību resursu vietnes:

Mūsdienās aptaukošanās jeb tuklums ir ļoti izplatīta parādība gan pasaulē, gan Latvijā. Par to tiek daudz runāts, jo gadu no gada tā skar aizvien vairāk cilvēku. Var teikt, ka pasauli ir pārņēmusi tukluma epidēmija. Aptaukošanās ir ļoti nopietna un bīstama, jo saistīta ar citām smagām saslimšanām, piemērām, sirds slimībām. Tādēļ, svarīgi apzināties, ka tuklums nav tikai kosmētisks defekts, bet arī stāvoklis, kas rada nopietnas veselības problēmas.

Centos nesakautrēties no jaunajām zināšanām un, balsoties uz lapā dotajām formulām (pirmās), izrēķināju sava tukluma indeksu.

Soli pa solim:

Kā noteikt vai jums ir liekais svars? Mūsdienās visbiežāk lietotā metode ir ķermeņa masas indeksa (ĶMI) aprēķināšana. Lai to izdarītu ir jāzina savs svars (kilogramos) un augums (metros). ĶMI aprēķina svara kilogramus 2 reizes izdalot ar auguma garumu metros.

Esmu 186 cm garš un sveru aptuveni 92 kg, tāpēc man formula sanāk šāda – 92/(1,86*1,86)= 26,6

Kaut arī pirmajā reizē manam kalkulatoram sanāca aptuveni 60 punktu liels koeficient, kas varētu būt lielisks iemels sižetam iekš “Bez Tabu” dzīvesstila stūrīša vai arī sensacionālajam sižetam “Degpuntā” par aptaukojušos vīrieti, kas pēc kaimiņu nostāstiem ēd bērnus, otrais mēģinājums bija nedaudz optimistiskāks un sāku lūkoties pēc koeficientu skaidrojošās tabulas:

Ko mēs varam secināt par mani un sekojošo vēlmi samazināt savu svaru? Vairāk seksa un mazāk alus? Vai arī alus patēriņu atstāt iepriekšējā līmenī, bet daudz lielāku uzsvaru likt uz seksu?

Nu, cerams man vismaz sirds izturēs…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.